Bezoek

Gepubliceerd op 3 februari 2024 om 21:12

Leuk, leuk, leuk, een nieuw hoofdstuk in mijn leven met een nieuwe ‘business’ en o wat rete spannend dit allemaal. Vandaag mijn eerste afspraken ingepland voor consulten. Dit voelt ontzettend goed en tegelijkertijd probeert die knoop zich in mijn maag te settelen. Maar dat gaat dit keer mooi niet door. Ik ben 55 jaar, over een paar maanden zelfs 56 jaar en het is klaar met ‘niet goed genoeg zijn’. Deze overtuiging is lang bij mij geweest. Veel te lang. Ontstaan in mijn jonge jaren en in vorige levens. Die knoop gaat dit keer maar mooi mijn maag voorbij. Natuurlijk vind ik het spannend om voor het eerst een online consult te geven. En mijn laatste ‘real-life’ medium consult dat ik gaf aan een consultant was een jaar of acht geleden. Afgelopen zondag was de laatste dag van het eerste deel van de opleiding die ik volg bij de intuïtieve & spirituele academie van Jaco Elken. Natuurlijk oefenen wij daar met consulten geven en dat gaat goed. Dus het komt goed.

 

Sinds ik hier in Frankrijk woon, sta ik veel dichter bij de natuur; letterlijk en figuurlijk. Hier heeft mijn spiri-wiri-antenne een enorme boost gekregen. Ik zie en voel meer dan ooit tevoren. Mijn gidsen voel ik duidelijker om mij heen. Ook pik ik op wat de natuur te vertellen heeft. Alles is energie en resoneert met elkaar. Loop ik langs mijn favoriete groepje bomen, dan krijg ik inzichten. Soms hoor ik wat ze mij te vertellen hebben. Ook vogels en vlinders weten mij te vinden voor een ‘gesprek’. Afgelopen zomer knielde ik bij een mooie vlinder neer en zij/hij maakte contact. ‘Je zit in mijn zon’, was wat ik hoorde. Hilarisch. Door mijn veel grotere lijf zat zij/hij inderdaad volledig in de schaduw. 

 

Een bijzonder mooie ervaring had ik afgelopen week. Maandag was ik na lange tijd weer thuisgekomen. Dinsdag scheen de zon volop en ik zat ’s middags te genieten op het terras. Er kwam een atalanta vlinder aangevlogen en deze ging op mijn knie zitten. Ik zag de kleine oogjes naar mij kijken en hoorde in mijn hoofd mijn moeders stem. Mijn idee om mensen uit te nodigen om van mijn mooie plekje te genieten en ondertussen spiritueel ‘bezig te zijn’, vond ze een prachtig idee en ze was trots op me. Mama stuurde deze mooie vlinder. Zeker vijf minuten bleef de vlinder zitten. Een heel bijzonder en magisch moment. Energetisch hadden wij contact. 

 

Vandaag zette ik de eerste afspraken voor een consult in mijn agenda. Terwijl ik op mijn laptop een afspraak intyp, wordt er op het raam getikt. Ik kijk op en tot mijn verbazing staat er een prachtige fazant voor de tuindeur en hij tikt heftig op de ruit. Zo lang ik hier woon, heb ik nog nooit een fazant gezien. En nu staat er eentje op mijn raam te tikken?! Ik geloof niet in toeval en kijk online bij de spirituele betekenis van de fazant en vind dit: 

 

“De fazant spirituele betekenis heeft alles te maken met voorspoed en vruchtbaarheid. Als je droomt over een fazant, zou dit betekenen dat er welvaart en voorspoed jouw kant opkomen op meerdere manieren. Het zien van een fazant kan ook te maken hebben met andere veranderingen in jouw leven, op welke manier ook. De fazant vertelt je hierbij wel dat je zelf ook actie moet ondernemen. Het komt niet zomaar jouw kant op waaien.”

 

Veranderingen zijn er zeker op dit moment. Die voorspoed en vruchtbaarheid voor Libre Retraites daar ga ik voor en actie zal ik zeker ondernemen door vooral te varen op mijn gevoel. Dat is waar mijn retraites op gericht zullen zijn: een paar dagen alles loslaten en gaan naar je gevoel en staan in je ‘zijn’.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.