Boeken van Rina verhalen die je raken

(online) Kranten

Reactie plaatsen

Reacties

Fany Van Hemelen- Boekinkt!!
een jaar geleden

Dit is een prachtige spirituele roman met impact .


Mila, een zigeunermeisje , reist rond met haar familie en draagt een vreselijk geheim met zich mee waardoor ze zich alleen voelt. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar buitengewone oma die haar de liefde voor spiritualiteit laat ontdekken. Ondanks haar gruwelijke ervaringen kan Mila rust vinden als ze samen met haar jeugdvriend Janos gaat optreden voor publiek. Al dansend vergeet ze alles. Stilaan komt ze erachter dat de antwoorden in haarzelf en haar wonderlijke talenten te vinden zijn. Wanneer ze haar soulmate ontmoet voelt ze zich onmiddellijk verbonden met hem, maar door het lot verliezen ze elkaar uit het oog. Uiteindelijk lijkt haar duistere verhaal lichter te worden, maar is dit echt zo?Rina Stam heeft op een pakkende manier fictie met autobiografische elementen samengesmolten in een kwetsbare vertelling die laat zien dat er meer is tussen hemel en aarde . De Middeleeuwen waren een tijd van onverdraagzaamheid en angst. De auteur zet deze sfeer , net zoals de turbulente emoties van het hoofdpersonage op overtuigende en levendige wijze neer waardoor het verhaal me raakt.Hoewel dit boek confronterende en pijnlijke thema's heeft, is het geen tranentrekker geworden door de bijzondere uitwerking. Naast intense scènes is er ook plaats voor vrolijke of hoopvolle momenten, wat zorgt voor een mooi evenwicht. De vlotte schrijfstijl en een snuifje spanning maakt dat ik door de bladzijden heen vlieg. Het aangrijpende avontuur krijgt een extra dimensie door de connectie van Mila met wat niet zichtbaar is. Dans door het verleden gaat over jezelf kunnen en mogen zijn in alle omstandigheden . Ondanks Mila haar afgrijselijke verleden is er altijd verandering mogelijk en is liefde het antwoord op haat. Elke dag brengt een nieuwe kans en al lijkt dit niet altijd zo , je hebt altijd een keuze is de boodschap die me zal bijblijven .

Jenice van der Stouwe - Smit
een jaar geleden

Wat een fijn boek❤️, Rina Stam! Heb het in 1 dag uitgelezen, ik moest verder lezen. Wilde weten hoe het met de hoofdpersonen zou aflopen. En dan aan het eind een verrassende link naar deel 2!

Jules Hoenderop
een jaar geleden

Een verhaal over onmacht, liefde en bovendien is ‘Dans door het verleden’ loeispannend verteld. De roman blinkt uit in een vlotte vertelstijl, het hoofdpersonage en haar gedachtewereld en de rake historische setting. Het werkt toe naar een gruwelijke climax, vol met wrange pijnlijkheid, waarna je met een zucht wilt wachten op het volgende deel.

Greetje Grootjans
een jaar geleden

Het boek leest makkelijk en vlot en het maakt je nieuwsgierig waardoor je door blijft lezen. Je kunt het boek simpelweg niet wegleggen. Als medium was ik nieuwsgierig of Mila verder gaat in het begeleiden van mensen met levensvragen. Iets wat van alle tijden is, welke naam het in de jaren of in de geschiedenis ook heeft gekregen: heks, waarzegster of medium.

Durkje Postma
een jaar geleden

Een verhaal, dat zich afspeelt in een ander tijdperk en van het begin tot het eind boeiend is geschreven, over een klein meisje dat opgroeit tot een volwassen vrouw die te maken krijgt met de invloed die haar vader op haar heeft gehad en nog steeds heeft, door haar te misbruiken en te laten gebruiken alsof ze een gebruiksobject is. Gebrek aan zelfvertrouwen en vertrouwen in de medemens laat zien hoeveel invloed dit heeft op een leven, toen en ook vandaag de dag nog. Het is een verhaal dat je blijft boeien en dat je wilt doorlezen om het leven van Mila, hoe moeilijk ook met haar gevecht en zoektocht naar echte liefde, te volgen. Ik kijk uit naar het vervolg.