Vliegende start

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 20:43

En dan gaat alles zo ineens in een stroomversnelling. Er zijn in achttien dagen honderdvijftien boeken in de voorverkoop besteld. Het eerste interview is al geweest. De aankondiging van mijn boek stond in verschillende (online) kranten en ik heb met vier organisaties contact gehad om daar een boeklezing te houden. Hoe gaaf! En wat eng, want: nieuw!

 

Het verhaal was af en gemaild naar de tekstkenner voor correcties. Ik dacht dat het wel slim zou zijn in de tijd tot het manuscript weer retour zou komen, vast een website te maken. Handig voor over een paar maanden als het boek gedrukt is en misschien iemand het zal willen bestellen. Ik ging voor een gratis site. Het was tenslotte alleen maar om een boek te kunnen bestellen en voor wat informatie over het boek en mijzelf. En tsja, zou iemand überhaupt mijn boek willen lezen? Dat was de grote vraag. Net als iedere stap in mijn boekproces deelde ik mijn nieuwe site op Facebook.

 

De eerste bestelling kwam direct na mijn bericht op social media. Ik schrok ervan. Help. Ik had nog niet eens een prijs voor mijn boek en het boek is nog lang niet gedrukt. Hoe dan?! Direct de eerste dag van het live gaan van de site werden er acht boeken besteld. Ik wist niet wat mij overkwam. Het was het begin van een hele reeks bestellingen. Na een een week had ik zestig namen op mijn bestellijstje staan. Was een gratis site dan wel handig? Ik besloot er een betaalde, ‘echte’ site van te maken. Als het manuscript morgen naar de drukker gaat, dan stort ik mij op de google-cursus van hoe mijn site te laten vinden. Want dat is wel handig nu het balletje is gaan rollen.

 

Bij ZwartewaterFM mocht ik tijdens het interview met Erik Driessen over mijn boek vertellen. Leuk! Spannend! Het persbericht dat Erik voor mij heeft verstuurd werd geplaatst op sites en in kranten De bestelteller staat, zoals net genoemd, op honderdvijftien. Mijn boeken vinden zelfs de weg naar België. Bijzonder hoe dit allemaal gaat. Ik sta er versteld van. Het is net alsof ik een richting in geduwd wordt en het voor mij geregeld wordt. En ik heb wel zo’n vermoeden wie er aan de touwtjes trekt. Daarboven zit mijn moeder te regelen. Ze heeft haar verhaal verteld en nu wil ze dat het gelezen wordt. En dat gaat lukken. 

 

Mam, je wordt niet vergeten!

 

 

 

 

 

dementie Welke dag is het vandaag?  Rina Stam boekenvanrina boeken van rina

Reactie plaatsen

Reacties

iepie
2 jaar geleden

leukkk....ik kijk er naar uit