Rode Draad

Gepubliceerd op 8 april 2023 om 16:31

Het is weer eens tijd voor een blog, vind ik. Maar waar zal ik over schrijven? Ik besluit maar gewoon te beginnen met typen, zoals ik de afgelopen wintermaanden heb gedaan met de Rode Draad Trilogie. De drie verhalen: Dans door het verleden, Duik in het heden en Droom naar de toekomst ontstonden tijdens het typen. Elke ochtend was ik weer benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan, net als bij het lezen van een boek, maar dan anders.

 

Het verhaal wat zich openbaarde was soms anders dan dat ik had verwacht en gedacht. Zoals het leven zelf. Ik dacht op mijn zestiende dat het leven een grote roze wolk zou zijn. Ik had een vriendje waar ik veel van hield, mee zou trouwen en oud mee zou worden. Helaas bleek het leven iets anders voor mij in petto te hebben. Of eigenlijk had ik zelf als ziel iets anders bedacht.

 

Ik ben ervan overtuigd dat je in het hiernamaals als ziel besluit wat je op aarde als mens wilt leren, voordat je als ziel in het baby’tje in de moederschoot gaat. Deze leerweg kan meerdere levens je leerthema, oftewel je Rode Draad, zijn. Voor mij is/was deze Rode Draad duidelijk liefdesrelaties. Wat een worsteling heb ik gehad en wat duurde het lang voor ik zag dat het míjn worsteling was en dat het míjn leerweg was, dat ik niet op fout mannen viel en het niet aan de mannen lag, maar dat ik mij aangetrokken voelde tot mannen die net als ik geen gezonde relatie konden hebben. Als ik het anders wilde, moest ik naar binnen keren, op zoek naar mijzelf. Wie ben ik? Hoe kan ik het tij keren?

 

De afgelopen (bijna) twee jaren dat ik op het Franse platteland vertoef, heb ik veel geleerd, ingezien en verwerkt. Het voelt alsof ik 180 graden veranderd ben. Ik wilde nooit alleen zijn, ik vind het nu heerlijk in mijn eentje en ben nooit eenzaam, want ik ben niet echt alleen. Ik ben de enige fysieke mens die in mijn huis zit en in mijn tuin rondloopt en er zoveel andere energieën van dieren, planten, bomen en spirituele wezens. Die laatste zie ik en voel ik om mij heen en hoor ik tegen mij praten. Gelukkig zitten ze niet vast op mijn Franse plekje, ze reizen met mij mee. 

 

Ik had een relatie, had net een relatie gehad of er was iemand waarmee ik een relatie zou krijgen, ik vind het nu heerlijk in mijn eentje. Het unheimische gevoel van geen liefdesrelatie hebben is verdwenen. Ik ben eindelijk happy in mijn eentje. Ik was een mensen-mens en had aan vrienden geen gebrek. Ik vind het heerlijk om hier in Nederland mijn familie en vrienden weer te omarmen, ergens zit het mensen-mens dat ik altijd was, nog steeds in mij, maar ik heb ook heimwee naar Frankrijk, naar mijn plekje waar ik alleen kan ‘zijn’.

 

De Rode Draad Trilogie is gebaseerd op mijn worsteling met liefdesrelaties. Flora ziet in een vorig leven: gedoe met relaties, waarzeggerij en slachtoffer van misbruik, wat maakt dat ze in het heden op onderzoek gaat om in de toekomst zichzelf te vinden. Maar of ze haar ware vindt, haar tweelingziel en eeuwige liefde …

 

De voorverkoop van ‘Dans door het verleden’ over het zigeunermeisje Mila begint op 4 mei.

Op zondagmiddag 4 juni is de boekpresentatie waar je je voor kunt aanmelden via info@boekenvanrina.nl als je belangstelling hebt dit bij te wonen (vol = vol). Het is in Nijverdal in de galerie van Erik Neimeijer, er is toepasselijke gipsy muziek en een hapje en een drankje staan klaar. Presentatie is in handen van Inga Tjapkes, presentator en programmamaker bij  RTVOost.

Het boek is bij de boekpresentatie te koop voor € 15,00 contant of via de tikkie-app. 
(verkoopprijs is € 18,50)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Stroop-Jasper Tjitske
een jaar geleden

Beste Rina,

Ik wil even reageren op jouw blog:
Net als jij heb ik geworsteld met foute relaties.
Ik werd op mijn 34e weduwe, en ben 15 jaar single geweest.
Wel met relaties, en zoals gezegd, waren daar ook foute mannen bij.
Maar ik wilde niet alleen zijn! En dat was ook mijn valkuil.
Achteraf heb ik er veel van geleerd, en ik gebruik nu mijn 'verleden' in mijn schrijfwerk, in twee romans ( nog niet uitgegeven)en blogs, 'Tjitske schrijft ' op FB.

Nu ik dan 68 ben, geniet ik van alles van wat op mijn pad komt.
En daar hoort zeker mijn 2e echtgenoot bij, met wie ik heel gelukkig ben.

Met vriendelijke groet,
Tjitske Stroop